Eva Lificiu

Copreședintă

„Dacă nu suntem pregătiți să apărăm o societate tolerantă împotriva atacului intoleranților, atunci toleranții vor fi distruși, iar toleranța cu ei.” Karl Raimund Popper
Afla mai mult

Am obţinut licenţa în Ştiinţe Poltice la Universitatea din Bucureşti şi deţin un Master în Politică Europeană şi Românească la aceeaşi Universitate. Sunt, de asemenea, licenţiată în Finanţe şi Contabilitate şi deţin un Master în Management Contabil, Audit şi Expertiză Contabilă.
De mai bine de zece ani am devenit antreprenor şi am deţinut şi manageriat afaceri în domeniul consultanţei, energiei regenerabile şi al contabilităţii şi auditului financiar.
Rolul de mamă a doi copii m-a făcut să fiu conştientă de importanţa implicării noastre, a tuturor, în bunul mers al comunităţii din care facem parte. Implicarea politică este un pas important şi esenţial pentru a putea avea un cuvânt de spus şi pentru a putea participa la schimbarea paradigmei actuale, pentru a crea premisele unui viitor mai bun pentru generaţiile următoare.

Bogdan Toader

Copreședinte

„Nu mai aștepta! Momentul potrivit nu vine niciodată” Napoleon Hill
Afla mai mult

Locuiesc în orașul Popești-Leordeni din anul 2010. 

Sunt absolvent de licență și master în inginerie în cadrul Universității Politehnice București, profesional sunt de 13 ani expert în domeniul securității și sănătății în muncă.

Am fost membru PLUS, coordonator de comunitate locală și președinte de filială locală în Popești-Leordeni.

În perioada Octombrie 2020 - Iunie 2022 am deținut funcția de consilier local din partea partidului USR-PLUS în cadrul Primăriei Popești-Leordenii.

Sunt membru REPER din 3 motive:

  • Clasa politică actuală a eșuat și soluția nu poate fi alta decât schimbarea ei cu oameni responsabili.
  • REPER este platforma politică care propune cele mai relevante soluții.
  • Oamenii care sunt deja aici și pe care îi admir și în care am încredere.

Ramona Cojocaru

Secretar general

„Puterea de a fi tu însuți într-o lume care încearcă în permanență să te schimbe este una dintre cele mai mari realizări din viața ta.” Ralph Waldo Emerson
Afla mai mult

Sunt inginer de profesie, dar lucrez ca asistentă într-o casă de avocatură. Locuiesc în Chiajna și am două fetițe, de 12 și 5 ani. Ele sunt ce am făcut eu cel mai bine în viața asta și mă străduiesc să le cresc pentru a deveni adulți care să schimbe lumea. Sunt onestă, mult prea onestă pentru vremurile în care trăim, și perfecționistă și chiar cred că fiecare dintre noi trebuie să se înconjoare cu oameni care să scoată ce este mai bun din ei.

Așa mă simt eu în REPER, apreciată și înconjurată de oameni de calitate care mă inspiră și care îmi dau doar energie pozitivă. Cred cu fiecare celulă a corpului meu în România, în oamenii din ea care merită o viață mai bună și cred că, alături de colegii din partidul REPER, voi reuși să pun umărul la crearea unei Romănii a bunului simț, a lucrului bine făcut, a politicienilor educați și implicați. 

Cred cu tărie că REPER este șansa pe care o are acum Romănia de a se face bine și voi face tot ce trebuie pentru ca toți românii să vadă asta. 

Cristian Bigu

Responsabil Financiar

„Politica nu o putem schimba, dar politicianul, da.” Autor anonim
Afla mai mult

“Politica nu o putem schimba, dar politicianul, da.”

Salut, sunt Cristian Bîgu, un individ pasionat de munca și implicat în comunitate. În ciuda stereotipurilor legate de lumea politică, consider că integritatea și corectitudinea sunt fundamentale în viața mea. Cu o experiență în domeniul IT încă din timpul facultății, am dobândit abilități solide și o viziune orientată spre inovație. 

Sunt un om muncitor, determinat să își atingă obiectivele și să contribuie la progresul societății. 

Sunt mândru să fiu părinte a doi copii minunați, iar această binecuvântare îmi subliniază în fiecare zi responsabilitățile și importanța de a contribui la construirea unui viitor stabil și sigur pentru familiile noastre. Conștient de această responsabilitate familială, mă motivez să fiu un lider dedicat, abordând cu seriozitate și devotament atribuțiile mele, cu speranța că, prin eforturile mele, pot contribui la prosperitatea nu doar a propriei mele familii, ci și a celorlalte familii din comunitate. 

Prin angajamentul meu față de integritate, munca asiduă și pasiunea pentru inovație, îmi propun să aduc o perspectivă proactivă și orientată către rezultate în activitatea mea. Sunt convins că valorile mele personale, îmbinate cu experiența din domeniul IT, pot contribui la crearea unei comunități și a unui viitor mai bune pentru noi toți. 

Mă bucur să fac parte din echipa judetului Ilfov și vreau să mă asigur că vocile și nevoile comunității noastre sunt reflectate și adresate în mod corespunzător în cadrul activității politice. Am ales să intru în politică pentru că cred cu tărie că schimbarea începe de la nivel local, iar Partidul REPER mi se pare mediul propice pentru a aduce această schimbare pozitivă. Prin implicarea mea în acest partid, vreau să aduc o contribuție semnificativă la edificarea unui sistem politic mai eficient și orientat spre binele și prosperitatea comunității noastre.

Adelina Cristescu

Responsabil Comunicare

„Oamenii care sunt suficient de nebuni să creadă că pot schimba lumea sunt cei care o vor face.” Steve Jobs
Afla mai mult

Am 32 de ani și de când mă știu nu am putut să stau deoparte când ceva mi se părea nedrept sau incorect.

Îmi amintesc cu drag o scenă din liceu în care bunica mea se uita amuzată la mine, pentru că strânsesem un geamantan cât mine de mare de maculatură, pe care urma să îl car în celălalt capăt al orașului pentru un proiect de reciclare. Râdea cu drag, zicându-mi că sunt prea naivă și că mă chinui degeaba, pentru că nu o să pot schimba eu lumea asta. 3 ani mai târziu, intram într-o organizație studențească de turism și ecologie. Unul dintre proiectele noastre era chiar dedicat reciclării, ajungând să reciclăm în fiecare sesiune tone de maculatură din căminele studențesti, care altfel ar fi ajuns la gunoi.

Făcând voluntariat mulți ani, mi-am dat seama că da, putem schimba lucrurile din jurul nostru. Condiția este să ne găsim comunitatea de oameni după sufletul nostru și să ne adunăm cât mai mulți. Am avut acest sentiment puternic de apartenență când am cunoscut prima dată foștii miniștri din gurvernul tehnocrat, mai apoi în Piața Victoriei la proteste, iar ulterior în partidul PLUS. M-am bucurat enorm când am aflat că s-a înființat partidul REPER, după fuziunea eșuată cu USR. REPER este comunitatea de oameni în care am toată încrederea și alături de care voi da toată energia pentru cel mai mare proiect al nostru, schimbarea în bine a României.

Adi Boșneaga

Membru Birou Județean

„Politica este arta de a face posibil ceea ce este necesar.” Talleyrand
Afla mai mult

Sunt Adi, am 37 de ani, căsătorit de 16 ani și am un băiat de 13 ani și o pisică de 7 ani. În prezent dețin un cumul de funcții: cetățean, soț, tată, fiu și angajat în mediul privat.

Am crescut la țară iar acum locuiesc la bloc; mă pricep atât la sapă cât și la mapă.

Nu am intrat în politică din pasiune ci de nevoie. Nevoia de restaurare a bunului simț și a decenței, nevoia de înlăturare a demagogiei și populismului, nevoia de a reda rolul veritabil al politicii, acela de instrument pentru îmbunătățirea condițiilor socio-economice, nevoia de creare a unor politici publice ce pot produce un impact pozitiv asupra vieții oamenilor, nevoia de a apropia specialiști din diverse domenii și de a crea un cadru de dialog veritabil.

Și cum nevoia este unul dintre cei mai buni profesori, mi-am ales un REPER și am decis să încerc să produc o schimbare în bine, împreună cu sprijinul și aportul colegilor mei. REPER pentru că locul României este în Europa iar proiectul european este singura busola geopolitică viabilă.

Oana Cambera

Membru Birou Județean

„Dacă nu îți place ceva , schimbă acel ceva. Dacă nu poți schimba acel ceva atunci schimbă-ți atitudinea.” Maya Angelou
Afla mai mult

Avocat, antreprenor, voluntar, mamă, politician din 2018, deputat din 2020. În Parlamentul României reprezint județul Ilfov și sunt membră în Comisia pentru administrație publică și administrarea teritoriului și în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților. Temele principale de activitate sunt calitatea vieții în localități, cu focus pe amenajare teritorială și dezvoltare durabilă și drepturile femeilor.

Unul din cele mai importante proiecte, inițiat împreună cu senatorul Dragoș Popescu, privește calitatea aerului, un domeniu în care România are proceduri de infringement și își îmbolnăvește în fiecare zi cetățenii ce trăiesc lângă marile aglomerări urbane. Proiectul a fost adoptat de Senat și se află acum la Camera Deputaților.

Un alt proiect, privind drepturile femeilor, a fost promulgat și a devenit lege. Legea are drept obiect acordarea de sprijin femeilor afectate de violența domestică, respectiv includerea în categoria beneficiarilor de locuințe de necesitate și sociale.

Proiectele pe care îmi concentrez atenția în 2022-2023 privesc în principal reședința temporară și domiciliul, pădurile periurbane, dreptul la avort, reglementările pentru mamele ce exercită profesii liberale, reglementări suplimentare în sprijinul victimelor violenței domestice dar și aspecte ce țin de administrația publică. 

România are nevoie, pentru a evolua, de eliminarea unor percepții, etichete, clivaje din societate. Avem nevoie mai mult să ne înțelegem și să ne acceptăm. Doar atunci vom elimina frica de ceea ce unora li se pare „diferit”, doar atunci vom înțelege că elemente de tradiție pot coabita cu idei progresiste asupra drepturile omului.